Donderdag 23 maart 2021

RCBM
JAARDAG 2021

Waardegedreven leiderschap, waardegedreven toezicht. Een populair en actueel thema. We zijn er ons allemaal van bewust. Wat is onze gedeelde waarde en welke inhoudelijke richting komt daaruit voort? In een snel veranderende samenleving en in crisissituaties, ligt bij toezichthouders een opdracht om zorg te dragen dat die inhoudelijke richting wordt bepaald en dat toegezien wordt op de kwaliteit hiervan. Wat betekent het om waardegedreven toezicht uit te oefenen?
WAARDEGEDREVEN

LEIDERSCHAP

Bij het tonen van waardegedreven leiderschap is “kwaliteit van karakter” van groot belang. Immers: werken vanuit waarden betekent persoonlijke kwetsbaarheid. Onder veel spanningen of conflicten liggen botsende waardesystemen ten grondslag. Hoe herken je deze en hoe kom je of blijf je in verbinding? Op de jaardag verkennen we aan de hand van de klassieke deugden hoe waardegedreven leiderschap in de praktijk zichtbaar wordt en koppelen deze aan uw praktijk.
SPREKER

Marianne
Luyer

Marianne is adviseur bestuur en toezicht en partner van OnTheGood, maatschap voor waardegedreven leiderschap. Ze schreef met Johan Bouwmeester, twee boeken over waardegedreven leiderschap. ‘Waardegedreven Leiderschap, varen op het moreel kompas’ verscheen in 2012 en eind 2017 verscheen, ‘Waardegedreven Leiderschap, dansen met licht en duisternis’. Bij transformatieprocessen adviseert Marianne bestuur en toezicht specifiek vanuit waarden. Ook begeleidt ze zelfevaluaties van raden van toezicht waarbij cultuur en gedrag van toezichthouders en bestuurders een belangrijke plek inneemt.
Daarnaast is Marianne actief als toezichthouder, bestuurder en vrijwilliger. De toegevoegde waarde van haar professioneel advieswerk inspireert bij haar inzet om actief mee vorm geven aan de samenleving en andersom.
In haar bijdrage aan onze jaardag geeft Marianne Luyer een introductie op het belang van waardegedreven leiderschap en toezicht in een tijdperk vol verandering en schurende werkelijkheden. We ontdekken hoe waarden ingezet kunnen worden bij het oplossen van ingewikkelde vraagstukken, een crisis of lastige situaties. Marianne laat ons zien hoe waardegedreven leiderschap ontwikkeld wordt op individueel en organisatorisch niveau en waarom de kardinale deugden nog steeds actueel zijn voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Waarom zijn waarden zo belangrijk? Welke waarden drijven ons? Hoe ontwikkel je het eigen waardebewustzijn?

PROGRAMMA

16:30 uur Ontvangst
17:00 uur Programma en diner
20:00 uur Afsluiting en borrel

LOCATIE
Berghotel Utrechtseweg 225 Amersfoort

Informatie

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op.