GOT WHAT IT TAKES?

EISEN

RCBM

TOETSINgSKADER

Het Register Certified Board Members stelt hoge eisen aan haar RCBM’ers.

Kennis en skills

Kennis en vaardigheden in het studiegebied bedrijfskunde m.b.t. Governance & Leiderschap (minimaal EQF-niveau 6), blijkend uit opleiding en/of relevante ervaring (nadere informatie in onderstaand kader).

Ervaring

Minimaal 5 jaar werkervaring in het besturen van organisaties.

Opleiding

Het kunnen toepassen van de wet “Bestuur en Toezicht rechtspersonen” (wetboek 2 BW), blijkend uit een gevolgde Governance-basisopleiding.

Bereidheid

Bereidheid blijvend te investeren in kennis en kunde.

Bij twijfel of je voldoet aan de criteria, kan men altijd even contact opnemen met het secretariaat van het RCBM.

Permanente educatie

Permanente Educatie (PE) is een verplichting voor RCBM’ers. Het is erop gericht de basiskennis van de persoon te onderhouden en de ontwikkelingen binnen het vakgebied bij te houden. Voor de jaarlijkse educatienorm moeten minimaal 15 PE-punten worden behaald. PE-punten halen kan met update-sessies, intervisie-bijeenkomsten en een combinatie ervan. De RCBM’er is zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van zijn PE-punten en het jaarlijks overleggen daarvan aan het Register. Twijfel je of een opleiding PE-waardig is? Leg het voor aan het Register via info@rcbm.nl

Investering (her)certificering

Kosten voor certificering voor drie jaar zijn eenmalig € 695. Verlengingskosten zijn € 125 (steeds voor jaar). Genoemde bedragen zijn exclusief het geldende btw-tarief.

VRAGEN OVER
RCBM?

Heb je vragen over RCBM? Je vindt meer informatie in de brochure.

Download hier de brochure

Vul hieronder jouw gegevens en je ontvangt een download link per email

Marketing by